Informasjon

Her finner du informasjon som kan være av interesse for deg som pasient eller samarbeidspartner.

Om COVID-19

Pollen Fysioterapi følger retningslinjene om smittevern fra Helsedirektoratet. Dersom man har symptomer på sykdom må man holde seg hjemme. Si ifra til behandlende terapeut snarest, dersom du er usikker på om du kan møte til timen.

Om priser og betaling

Driftavtale, egenandeler og egenandelstak

Fysioterapeutene hos oss har alle driftsavtale med Arendal kommune. Dette innebærer at pasienter kun betaler en egenandel for timer, som telles med på frikortgrunnlag/egenandelstaket. Dette er det samme frikortgrunnlaget/egenandelstaket som gjelder for andre helsetjenester (legetimer, medisiner, etc.). Når man har overskredet egenandelstaket (per 2021 på 2460,-) dekkes videre egenandeler av HELFO.
Mer om egenandeler og priser for fysioterapi


Betalingmetoder
Vi ønsker at man betaler med kort. Vi kan ta imot kontanter hvis nødvendig, men av flere årsaker (deriblant covid-19) oppfordrer vi alle til å betale med bankkort.

Dekning av egenandeler
Dersom du har godkjent yrkesskade, eller andre av forskjellige grunner skal betale dine egenandeler (NAV, forsikringsselskaper, eller lignende) er det nødvendig med skriftlig bekreftelse på dette, før oppstart av behandling.

Bestille time

Dersom du ønsker time hos oss, kan du ringe oss på 37 02 57 42, sende e-post, eller bruke kontaktskjema. Se forøvrig informasjon om henvendelser.

Dersom du ønsker en spesifikk terapeut får du mulighet til å velge aktuelle terapeut via tastevalg når du ringer, eller du kan sende e-post direkte til aktuelle terapeut (epostadresser finner du her). Benytter du kontaktskjema kan du innlede meldingen med navnet på aktuelle terapeut.

Før din første time

Ta gjerne med eventuell dokumentasjon som er relevant for problemstillingen du oppsøker fysioterapi for. Det kan for eksempel være MR-beskrivelser, spesialistrapporter, legehenvisninger. Ofte har man imidlertid ikke slik dokumentasjon tilgjengelig, og isåfall kan vi ta kontakt med fastlege for å hente det ut i etterkant.
 

Dersom du bruker lesebriller er det fint om du tar dem med, da det kan være aktuelt å fylle ut noen enkle skjema.

Dersom noen andre skal betale dine fysioterapiutgifter (forsikringsselskap, NAV, e.l.), eller du har vedtak på yrkesskade, er det viktig at du tar med dokumentasjon på dette.

Foruten dette trenger du ikke å ta med noe spesielt til første time. Kom gjerne i bekledning som er grei å bevege seg i.

Adkomst og parkering

Vi er lokalisert innerst i Pollen, vis-a-vis utgangen fra Pollen Parkeringshus. Man kan benytte parkering der, eller gateparkering i sentrumsområdet.

Drosjer kan kjøre helt til inngangsdøren vår.

Avlyse/endre time

Alle timer må avbestilles/endres 24 timer før den skulle ha funnet sted. Hvis ikke risikerer man å måtte betale for timen i sin helhet (dette innebærer normal egenandel pluss HELFO-refusjon).

 

Vi gjør oppmerksom på at timer man ikke møter til, ikke vil kunne faktureres til NAV eller forsikringsselskaper.

Savner du noe? Da er du sikkert ikke alene om det. Tips oss så vi kan gjøre sidene bedre!